Після яких рослин на грядці не рекомендується вирощувати капусту

Дачна ділянка нагадує тетріс. Потрібно знайти оптимальне місце для кожної грядки, але ще треба враховувати принципи сівозміни. Вона актуальна для кожної вирощуваної культури, пише prostoway

Універсальних рослин нема, тож сусідство та черговість висаджування мають важливе значення. Поговоримо детальніше про капусту.

В кожної рослини є природні вороги — шкідники та хвороби, які можуть знищити врожай. Окрім того, часто вони притаманні для інших культур. І це підвищена небезпека. Потрібно враховувати також, що рослини мають різні потреби в поживних речовинах, які вони вбирають кореневою системою з ґрунту. Всі ці фактори і є причиною сівозміни.

Не рекомендується висаджувати капусту на місцях, де ріс дайкон, хрін та редиска. Вони дуже збіднюють ґрунт в плані родючості. Капуста з дефіцитами буде рости погано та не буде смачною.

Читайте також: Особливості догляду за кімнатними рослинами взимку, щоб захистити їх від шкідників

Є ще одна категорія городніх культур — це гарбуз та кабачки. Вони можуть стати причиною підвищеної хворобливості. Окрім того, буде страждати розвиток кореневої системи.

Якщо у вас в пріоритеті капуста, тоді не вирощуйте на потенційному місці ріпу. Взагалі її краще позбутися в плані вирощування, бо буде безліч різноманітних шкідників. окрім того, ця рослина погано впливає на властивості зберігання капусти. Вона буде швидко псуватися.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: