Плодоношення збільшиться у 2 рази: коли і як обрізати грушу наприкінці літа

Плодоношення груші залежить від багатьох факторів, включно з правильним обрізанням. Зазвичай це відбувається в період спокою рослини, тобто наприкінці зими або на початку весни. Однак буває, що на початку року садівник не встиг, а до осінньої обрізки ще далеко. Спочатку розберемося, коли обрізати грушу, пише уніан.

Як правильно обрізати грушу влітку

Отже, чи можна обрізати грушу в серпні, коли дерево вже відцвіло і віддало плоди? Звичайно, так. Найкраще впливає літня обрізка груші на плодоношення, адже вона допомагає підтримувати форму дерева, покращує вентиляцію крони, сприяє росту нових пагонів. Важливо пам’ятати, що під час обрізки необхідно враховувати особливості конкретного сорту і дотримуватися рекомендацій щодо правильної техніки обрізки, щоб не нашкодити рослині.

Читайте також: Які квіти не варто обрізати восени: їм це тільки зашкодить

З’ясувавши, коли можна обрізати грушу, можна перейти і до особливостей процесу. Літня обрізка груші є процесом видалення зайвих відростків, щоб стимулювати ріст нових пагонів і поліпшити плодоношення. Як обрізати грушу: необхідно видалити слабкі та хворі гілки, спрямовані всередину крони, для поліпшення циркуляції повітря і доступу сонячного світла.

Читайте також: Як позбутися мурах на ділянці та на грядках за один день: дієві поради

Крім того, важливо обрізати верхівки нових пагонів, щоб стимулювати їхнє бічне розгалуження. Також рекомендується прибрати всі вертикальні пагони, оскільки вони можуть конкурувати за поживні речовини з плодовими гілками. Не забудьте також видалити мертву деревину і відростки, що ростуть занадто близько до стовбура.

Під час обрізки слід використовувати гострий і чистий інструмент, щоб уникнути зараження дерева. Не слід обрізати більше 1/3 крони за один сезон, щоб уникнути стресу для рослини.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: