Полуниця різко підскочила в ціні: названо причини

Українським виробникам суниці садової цього тижня вдалося підвищити відпускні ціни. Про це повідомляє AgroPortal.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Першочерговою причиною цього оператори ринку називають нестабільні та малооб’ємні поставки даної ягоди, які пояснюються завершенням сезону реалізації суниці садової у південних областях України.

Як зазначається, лише з початку цього тижня ця ягода в українських господарствах подорожчала в середньому на 25%. Так, сьогодні місцеві садівники відвантажують суницю садову на свіжий ринок по 50-80 грн/кг ($1,71-2,73/кг) залежно від якості та обсягу запропонованої партії.

Читайте також: Україна продовжує нарощувати експорт молочних продуктів

“За словами ключових гравців ринку, причин для зростання цін на суницю садову одразу кілька. Насамперед пропозиція даної ягоди на ринку стрімко скорочується, оскільки багато садівницьких господарств завершують сезон реалізації. Водночас попит на суницю садову як на свіжому ринку, так і з боку переробних заводів дуже високий, що також стимулює цінове зростання в даному сегменті”, — зазначають фахівці.

При цьому вартість суниці садової на українському ринку на сьогодні вже в середньому в 1,5 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: