Посадка моркви 2021: коли і як садити моркву для гарного врожаю

Морква – це корисний коренеплід, який можна легко вирощувати вдома або на дачній ділянці. Щоб урожай радував вас соковитими і великими овочами, важливо правильно підібрати час для посадки. Якщо посадити моркву занадто рано – насіння замерзне в землі і не зійде. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Коли і як садять моркву навесні

Насіння моркви сіють у відкритий грунт навесні з першим стійким потеплінням. Висаджувати моркву через розсаду не можна – молоді коренеплоди дуже погано переносять пересадки і ростуть кривими. 

Морква не боїться невеликих весняних заморозків і може перенести похолодання до -3 градусів. Однак сіяти її занадто рано не рекомендується – такий овоч швидко згниє після збору.

Оптимальна температура грунту для посіву моркви – +4…+ 6 градусів. Щоб земля прогрілася до таких значень, температура повітря повинна бути не менше 12 градусів протягом декількох днів.

Найбільш підходящий місяць для посіву моркви – це квітень. У березні рідко бувають стійкі періоди тепла. У південних областях України посів можна починати з 10-их чисел квітня. Основний термін посадки насіння – з кінця квітня по початок травня. Моркву, призначену для довгого зберігання в погребі, висаджують на початку червня. Посів на зиму проводять на початку листопада.

Сприятливі дні для посіву за місячним календарем

Щоб коренеплоди добре прижилися, варто враховувати фазу Місяця при посадці. Добре підійдуть для посіву моркви у 2021 році такі дні:

у березні – 5, 6, 7, 11, 12, 15;

у квітні – 1, 19, 22-24, 28-30;

у травні – 18-21;

у червні – 20-22.

У ці дні від посадки краще утриматися, оскільки вони вважаються неврожайними:

у березні – 9-10, 13, 28;

у квітні – 5-6, 12, 27;

у травні – 2-4, 11, 26, 30-31;

у червні – 10, 24, 26-27.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Посівний календар городника-садівника на квітень 2021: які роботи проводять за фазами Місяця

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: