Посівний календар городника-садівника на квітень 2021: які роботи проводять за фазами Місяця

Квітень відкриває городній сезон в більшості регіонів. У цей місяць висаджують в город розсаду перцю, томатів, баклажанів, селери, цибулі порею. Якщо ви ще не посіяли насіння, то можна почати вирощувати розсаду скоростиглих сортів. Також багато роботи чекає на квіткових клумбах. У квітні готують і підгодовують грунт, обрізають кущі, висаджують дерева в саду.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Проводити роботи на городі потрібно орієнтуючись не тільки на погоду, але і на фази Місяця. В деякі дні місячного циклу рослини добре приживаються в землі і ростуть міцними, а в інші дні овочі і квіти слабкі і вразливі. В Повний місяць і Молодик ніякі роботи з рослинами не проводяться.

Фази Місяця у квітні 2021 року:

Спадний Місяць – з 1 по 11 квітня та з 28 по 30 квітня 2021 року

Молодик – 12 квітня 2021 року

Зростаючий Місяць – з 13 по 26 квітня 2021 року

Повний місяць – 27 квітня 2021 року

Посівний календар на квітень 2021 по днях

1 квітня – посів редиски, червоної капусти, ярого часнику, гороху, квасолі, гарбуза. Посадка ранньої картоплі. Посадка саджанців абрикоса, вишні, сливи, яблуні, груші.

2 квітня – проводять обприскування дерев і чагарників від хвороб і шкідників. Посадка бульбових і кучерявих квітів. Посів гороху і гарбуза.

3 квітня – хороший день для посадки картоплі, часнику і цибулі. Посів на розсаду перцю і капусти. Не рекомендуються рясні поливи.

4 квітня – посів кабачків, гарбуза, гороху, моркви, петрушки, редиски. Проводиться санітарна обрізка дерев і чагарників. Можна висаджувати багаторічні квіти.

5 квітня – сприятливий день для підгодівлі розсади, обробки рослин від хвороб. Висаджують на розсаду капусту і перець, проводять посадку картоплі і коренеплодів.

6 квітня – посів редиски, пастернаку, кореневої петрушки і селери. Перекопування грунту. 

7 квітня – проводиться прополка і проріджування сходів, перекопування землі. Не рекомендується пересаджувати і підгодовувати рослини. Можна обрізати гілки і боротися зі шкідниками.

8 квітня – сприятливий день для посадки ранньої картоплі, редиски, буряка, моркви, гороху, квасолі, арахісу. Удобрюють грунт, сіють помідори і перець на розсаду. Проводять посадку суниці, полуниці і винограду.

9 квітня – проводяться ті ж роботи, що і днем раніше.

10 квітня – обробка і прополка грунту, боротьба зі шкідниками і хворобами. День вважається неродючим. Посадка і посів рослин не проводяться.

11 квітня – Молодик. У дні молодика роботи з рослинами заборонені.

12 квітня – Молодик. У дні молодика роботи з рослинами заборонені.

13 квітня – Молодик. У дні молодика роботи з рослинами заборонені.

14 квітень – сприятливий день для посадки і пересадки будь-яких овочів і всіх видів капусти. Проводять мінеральні підгодівлі і рясні поливи. Можна садити декоративні та багаторічні квіти.

15 квітня – проводиться посів петрушки, кабачка, цвітної капусти. Посадка гороху, квасолі, бобів, баштанних культур, винограду.

16 квітня – проводяться такі ж роботи, що і днем раніше.

17 квітня – посадка витких овочів і квітів. Не рекомендується поливати рослини. 

18 квітня – висадка розсади огірків і ранніх помідорів. Посів насіння огірків і кабачків, гарбуза, квасолі. Не рекомендується використовувати хімічні добрива.

19 квітня – посів і висадка розсади капусти, кропу, квасолі, ранньої картоплі. Посадка малини, винограду, саджанців абрикоса і горіха.

20 квітня – посів на розсаду раннього перцю, салату, селери. Посів кукурудзи. Посадка яблунь, ягідних чагарників. Проводяться поливи і підгодівлі мінеральними добривами.

21 квітня – рекомендується робити те ж, що і вчора.

22 квітня – посів соняшнику, базиліка, майорану, розмарину. Можна висаджувати агрус, лохину і малину.

23 квітня – посів кропу, петрушки, гіркого перцю. Обробка грунту, мінеральна підгодівля. Хороший день для посіву однорічних квітів.

24 квітня – посадка суниці, винограду, висадка розсади в грунт. Посадка і пересадка ягідних чагарників.

25 квітня – висадка будь-яких видів капусти, раннього гороху, буряка, посадка картоплі. Можна висадити гарбуз, кабачки і огірки в теплиці. 

26 квітня – хороший день для посадки троянд, ожини, винограду. Не рекомендується обробляти рослини від шкідників і хвороб.

27 квітня – Повний місяць. Робота з рослинами не проводиться.

28 квітня – Повний місяць. Робота з рослинами не проводиться.

29 квітня – посів моркви, цибулі, редиски і петрушки. Проводиться посадка розсади огірків, помідорів солодкого перцю і баклажана в теплиці. Проводиться мінеральна і органічна підгодівля. Можна садити яблуні, сливи, вишні.

30 квітня – сприятливий день для посадки кучерявих квітів, редису, часнику, цибулі-порею. Проводиться розпушування грунту, обробка від шкідників. Не рекомендується поливати і обрізати рослини. Можна висаджувати полуницю і виноград.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Які види мікрозелені найкорисніші: список

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: