Прибуткова справа: українські фермери все частіше цікавляться вирощуванням хурми

Львівські та Київські фермери почали цікавитися вирощуванням хурми. Найбільший інтерес викликає вірджинська хурма, адже вона найбільше пасує для українського клімату, пише “Агро-Центр”, з посиланням AgroPortal.ua.

Євген Ткачук — дендролог, який вирощує хурму з 2005 року в Кропивницькому. За рік, сім дерев дають по 30 кг плодів.

Виноградні секрети: ексклюзивний репортаж з унікальної плантації Вінничини (ФОТО)

“Багато у чому успіх залежить від правильного вибору сорту. Також перші три роки потрібно захищати кору молодих дерев від намокання снігом”,

— розповів Євген.

За його словами, фрукт містить до 45% цукрів, пектини, органічні кислоти. Його застосовують в кулінарії: для приготування пудингів, пирогів, джемів.

“Часто вони отримують недостовірну інформацію про хурму. Вони бажають мати крупні фрукти — такі, які продають на ринках. Деякі продавці подають інформацію таким чином, щоб покупці обирали сорти з крупними плодами хурми східної та гібридної. Але вони неморозостійкі та не можуть плодоносити на півночі країни. От і виходить дезінформація”,

— пояснює чоловік.

Свіжі ягоди зимою та літом: як голландці вирощують полуницю в квартирах

За словами фермера, загалом ця культура невибаглива, підходить навіть для садівників-аматорів, але в українських реаліях не є промисловою.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: