Прибуткова справа: українські фермери все частіше цікавляться вирощуванням хурми
Львівські та Київські фермери почали цікавитися вирощуванням хурми. Найбільший інтерес викликає вірджинська хурма, адже вона найбільше пасує для українського клімату, пише “Агро-Центр”, з посиланням AgroPortal.ua.
Євген Ткачук — дендролог, який вирощує хурму з 2005 року в Кропивницькому. За рік, сім дерев дають по 30 кг плодів.
Виноградні секрети: ексклюзивний репортаж з унікальної плантації Вінничини (ФОТО)
“Багато у чому успіх залежить від правильного вибору сорту. Також перші три роки потрібно захищати кору молодих дерев від намокання снігом”,
— розповів Євген.
За його словами, фрукт містить до 45% цукрів, пектини, органічні кислоти. Його застосовують в кулінарії: для приготування пудингів, пирогів, джемів.
“Часто вони отримують недостовірну інформацію про хурму. Вони бажають мати крупні фрукти — такі, які продають на ринках. Деякі продавці подають інформацію таким чином, щоб покупці обирали сорти з крупними плодами хурми східної та гібридної. Але вони неморозостійкі та не можуть плодоносити на півночі країни. От і виходить дезінформація”,
— пояснює чоловік.
Свіжі ягоди зимою та літом: як голландці вирощують полуницю в квартирах
За словами фермера, загалом ця культура невибаглива, підходить навіть для садівників-аматорів, але в українських реаліях не є промисловою.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: