Прибутковий бізнес: українська малина завойовує європейський ринок

На Волині вирощують органічну малину. Ягоди у замороженому вигляді експортують до декількох європейських країн, пише “Агро-Центр”.

Під час міжнародного інвестиційного бізнес-форуму “Волинь-Інвест 2018” про це розповів гендиректор та співзасновник СП “POLKO GROUP” Славомір Полковський.

IT-технології в селі: українські розробники допомагають фермерам з усього світу (відео)

Підприємство,  яке займається органічним вирощенням знаходиться  у Маневицькому районі та спеціалізується на переробці ягід малини. Окрім вирощення та переробки ягід, підприємство співпрацює з дрібними виробниками та особистими селянськими господарствами. Підприємство консультує дрібних підприємців з приводу збуту малини.

Органічним виробництвом підприємство почало займатися у 2001 році. Поштовхом до цього стало замовлення клієнта зі США, який попросив щоб чорниця мала сертифікат органічної. Відтоді виробники почали вивчати новітні технології, отримала сертифікати та займається органічним вирощенням фруктів.

“Люди тут мають роботу від весни до пізньої осені, безперервно. На виробництві активно працюють над логістикою, підтримкою місцевого населення та розробками – вигадали навіть спеціальну тару для транспортування із дуже твердим дном.”

– розповів підприємець.

Яєчний гігант: українська компанія захоплює світовий ринок

За рік Європа споживає 470 тисяч тонн малини, а Україна виробляє всього близько 12 тисяч тонн. Тож цей бізнес має перспективу бути стабільно прибутковим.

Бізнесмен відзначив, що в Україні найбільший відсоток органічного виробництва становлять зернові, а фрукти замають лише невеликий сегмент. Однак тонна органічної пшениці в 6 разів дешевша, ніж малина навіть не першого класу.

Фермери з Херсонщини ледь не потруїли сусідів

“Це показує, який потенціал має Волинь, де структура землі пасує для виробництва фруктів.Серед інших переваг регіону – оптимальні погодні умови, близькість до Європи як майданчика експорту, чимало малих сімейних господарств, які є чудовим варіантом для організації локальних кооперативів. Тому саме у нашому регіоні є перспектива розвивати органічне ягідництво.”

– відзначив Полковський.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: