Робот замість бджіл: вчені створили машину, яка може запилювати рослини (відео)

Робота, який може замінити комах та запилювати рослини створили в Університеті Західної Вірджинії (WVU). Перші випробування проходять вже зараз на ягодах, що вирощуються у теплицях, пише “Агро-Центр”.

Світові тенденції показують, що популяція бджіл-запилювачів зменшується щороку. Це є не абиякою загрозою для сільського господарства. Адже, саме бджоли запилюють більшість сільськогосподарських культур. Так, вчені попереджають, що зникнення бджіл може призвести до скорочення кількості продуктів харчування.

Українська земля подорожчає в 3,5 рази

Новий робот може самостійно запилювати рослини, планувати свій шлях, самостійно керувати своїм рухом та виконувати інші дрібні дії.

“Одна з основних проблем, пов’язаних з поточним сільськогосподарським виробництвом — це запилення культур. 35% світового обсягу виробництва сільськогосподарських культур з щорічним оборотом приблизно в $577 млрд, безпосередньо залежать від наявності запилювачів. Зниження популяції медоносних бджіл в цьому сенсі є катастрофою. З точки зору економічної та харчової стійкості існує нагальна необхідність шукати альтернативні системи запилення”,

— розповів один з розробників.

Даний проект реалізується в рамках програми Національної ініціативи з робототехніки, кошти розробники отримують від американського Національного інституту продовольства і сільського господарства (NIFA) та агентства Міністерства сільського господарства США (USDA).

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: