Садівники назвали найкращі сорти груш для вирощування в Україні

Якщо дивитися з біологічного погляду, то у груші дуже багато спільного з яблунею, тільки вона менш стійка до морозів. Більшості зимових та осінніх сортів груш, які є в Україні, потрібно мінімум 110 сонячних днів та +15 градусів середньодобова температура. Більшість сортів відомі своїм довголіттям, адже якщо створити їм сприятливі умови, то зростатимуть та радуватимуть урожаєм вони будуть протягом 90 років. 

Про це повідомляє Сад й Город.

Вирощувати дерево не складно, тому багато садівників любителів висаджують цей солодкий, ароматний і корисний фрукт у своєму саду. Перед покупкою саджанця кожен з них ставить питання як вибрати правильно сорт, який приноситиме не тільки великий урожай, але і смачний.

Для того, щоб підібрати оптимальний варіант, потрібно ознайомитися, які сорти вважають найпопулярнішими і вирощуваними в Україні і самостійно прийняти рішення.

Клаппа

Клаппа – це літній сорт груші, виведений американськими селекціонерами. Характеризується дерево стрімким зростанням та формуванням пірамідальної густої крони в молодому віці. Через кілька років після активного зростання його висота може досягати 4 метрів. Гілки у неї досить тендітні, попри досить товсту головну гілку, тому обов’язково подбайте заздалегідь про опору.

Читайте також: Фермери зі сходу та півдня України отримали генератори від ФАО та уряду Німеччини

У першій половині серпня можна зібрати готовий урожай. Відрізняються плоди подовженою формою та нерівною поверхнею. Дозрілий плід має жовтий колір, а сторона, яка розташована у напрямку до сонця, набуває червонуватого відтінку. Маса фрукта досягає 250 грамів. Перевагою даного сорту груш вважають чудовий зовнішній вигляд та тривалий термін зберігання.

Урожай придатний для вживання у свіжому вигляді та для приготування сухофруктів.

Медова

Медова – це популярний, колоноподібний та пізньостиглий сорт груші. У дорослого віку насадження досягає висоти 2 метри. Головною перевагою сорту є скороплідність. Перший урожай можна зібрати вже на третій рік після посадки. Саджанці не вимагають особливого догляду і відмінно приживаються в новому місці.

Читайте також: Президент підписав закон про аграрні ноти: деталі

В результаті садівник чи дачник отримує стабільний урожай, який не піддається захворюванням та суворим кліматичним умовам і суттєво економить місце на своїй ділянці, оскільки дерево дуже компактне та багато місця не займає. Плоди досить великі, маса сягає 500 грамів. Після дозрівання вони не обсипають, а залишаються на гілках попри вплив вітру і дощу.

В Україні існує багато популярних урожайних сортів, наприклад:

Талгарська красуня

Конференція

Лимонка

Ред Фаворитка

На сьогодні кожен бажаючий може придбати саджанці та всі необхідні препарати для догляду за садом. Необхідно просто зробити вибір найбільш відповідного саме для вас сорту.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: