Салат в тумані: як використовують аеропоніку в сіті-фермерстві
У французькій аеропонній оранжереї зібрали перший урожай салату. На фермі рослини ростуть у повітрі. Живильні речовини, необхідні для росту, безпосередньо розпорошуються під корінням. Таким чином, теплиця, розташована у французькому місті Шатонеф-сюр-Луар, зможе виробляти 750 тонн салату в рік. Продукцію планується поставляти на місцеві ринки роздрібної торгівлі та для закладів громадського харчування, пише “Агро-Центр”.
Аеропонна теплиця є спільним проектом компаній CombaGroup і Les Crudettes. Les Crudettes – французький лідер з виробництва салатів в пакетах, а CombaGroup – швейцарська агротехнологічна компанія, що займається аеропоннимі технологіями.
З 2013 року CombaGroup працює над інноваціями для вирощування корисних для здоров’я салатів і пряних трав без пестицидів. Експериментальна теплиця компанії знаходиться в Молондене (Швейцарія). А з середини лютого цього року в рамках спільного проекту комерційна оранжерея на 5 000 кв метрів почала працювати в Шатонеф-сюр-Луар (Франція).
Ізраїльські агрономи виростили помідори, які не потребують води
“Аеропонне землеробство в теплицях з контрольованим середовищем знижує споживання води на 97 відсотків і дозволяє уникнути будь-якого використання пестицидів та фітосанітарної обробки (включаючи біологічну). Живильні речовини, необхідні для природного росту рослин, розпорошуються безпосередньо під корінням”,
— пояснює команда CombaGroup.
Вчені вважають, що у аеропоніки відмінні перспективи в сіті-фермерстві. Мобільність і простота установки в поєднанні з гарантованою якістю дозволяє вирощувати урожай в безпосередній близькості від споживачів, що віддають перевагу купувати зелень у “екологічно відповідальних” постачальників.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: