Салат з фіалок та ромашок: в магазинах все частіше з’являються їстівні квіти

Сьогодні пряні трави і їстівні квіти є одними з найбільш популярних продуктів в Австрії, а постачальники намагаються максимально розширити асортимент, пропонуючи покупцям продукцію як з-за кордону, так і місцевого виробництва. В Україні тренд на їстівні квіти також помітний, пише “Агро-Центр”.

Що стосується трав, то оптовий торговець Готфрід Креймер пояснює, що при загальному обороті від 500 до 600 кг на місяць трави вважаються одним з найважливіших стовпів оптової торгівлі.

“Якщо є регіональні товари, ми намагаємося пропонувати їх, в першу чергу, але, в основному, поставляють з Ізраїлю, Іспанії, Кенії і, в меншій мірі, з Німеччини”,

— говорить він.

Торгувати травами вигідно, так як вони продаються в дуже маленькій 50-грамової упаковці, і швидко закінчуються, наприклад, в рестораторів, які входять в число головних споживачів. На додаток до різноманітних асортименту трав покупцям пропонується великий вибір сезонних їстівних квітів.

21-річний фермер виростив гігантського гарбуза (відео)

Українці вирощують на полях натуральну “віагру” (відео)

“Квіти особливо популярні в висококласній гастрономії. В даний час їх пропонують регіональні постачальники” 

— розповідає Креймер.

Одними з найбільш продаваних серед їстівних квітів є настурції, фіалки і ромашки. Ці квіти насправді не мають чіткого пікового сезону, але клієнти, як правило, купують їх більше навесні.

“В іншому випадку загальні продажі протягом року завжди відносно постійні, як і ціни”,

— сказав Креймер.

Велика частина квітів вирощується в регіональних теплицях на відміну від більш холодостійких трав, таких як м’ята, які в Австрії культивують у відкритому грунті протягом літа.

“Золота жила”: в Україні прибутково вирощувати імбир

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: