Селекціонери створили унікальний гібрид сливи та абрикосу
Іспанська компанія Ibergen Frutales представила лінійку нових гібридів сливи та абрикосу. Робота над сортами тривала 11 років.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Ці гібриди сливи та абрикосу плодоносять протягом всього сезону і мають плоди різного кольору в шкірці та м’якоті.
Селекціонери ставили собі за мету запропонувати споживачеві приємні враження як від зовнішнього вигляду, так і від смаку гібридів, які мають чудову текстуру і високий вміст цукру. Нові плоди будуть представлені на ринок преміумкласу й вигідно вирізнятимуться в сегменті кісточкових фруктів.
На сайті компанії представлено 9 комерційних гібридів з термінами дозрівання від середини червня до кінця вересня.
Читайте також: “17 видів пастили”: подружжя із Запоріжжя виробляє натуральні крафтові продукти
Діаметр плодів – від 55 до 65 міліметрів. Вміст цукру – 17 – 20 градусів Брікса. Жорсткість плодів – від 2,5 до 3,8 кілограма на квадратний сантиметр
Поки що компанія запатентувала чотири сорти, інші очікують чергу на реєстрацію. Програма ще маловідома навіть в Іспанії, з усім тим, там уже засадили на 20-ти гектарах. Також селекціонери уклали експериментальні угоди із садівниками Італії, Франції, Чилі та ПАР.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: