Селекціонери створюють сорти черешень без кісточок
Селекціонери працюють над створенням черешні без кісточок та стійкої до розтріскування й хвороб сортів цієї ягоди.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Про це в інтерв’ю FreshPlaza розповів Стефано Луглі, науковий координатор виставки фруктової індустрії Macfrut.
Він наголосив, що перші результати поточних біотехнологічних досліджень, які проводяться в США та Великобританії, викликають неабиякий резонанс. Різноманітні стартапи, які підтримують транснаціональні корпорації та деякі міжнародні дослідницькі інститути, інвестують значні кошти в розведення черешні завдяки технологіям допоміжної еволюції.
Читайте також: Вчені вивели новий унікальний сорт яблука, який витримає будь-яку спеку
“Завдяки новим технологіям генетичного вдосконалення, заснованим на редагуванні геному та цисгенезисі, найближчим часом будуть представлені сорти черешні без кісточок. Крім того, можна буде вирощувати стійкі до розтріскування сорти та рослини, стійкі до хвороб, здатні адаптуватися до кліматичних змін. Технології допоміжної еволюції дозволять отримати покращені сорти, ідентичні традиційним, але за нижчою ціною, ніж ті, які отримані при звичайній селекції, завдяки швидшим і точнішим методам селекції”, – сказав Стефано Луглі.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: