Селекціонери вивели диво-рослину, на якій будуть рости баклажани і помідори

Баклажани і помідори будуть рости на одній рослині. Вчені вивели новий сорт цієї диво-рослини.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Аграрні вчені вважають, що це принесе велику користь людям, які живуть у містах, оскільки вони зможуть вирощувати достатньо овочів на меншому просторі.

Поки проводяться нові експерименти в галузі сільського господарства, вчені намагаються підвищити врожайність сільськогосподарських культур і збільшити доходи фермерів.

Рослину назвали брімато (brimato) — від англійських слів brinjal і tomato — баклажан і томат.

Згідно зі звітом, вчені з Індійської ради сільськогосподарських досліджень розробили цю рослину за технологією щеплення.

Індійський дослідницький інститут овочів, розташований у Варанасі, раніше розробив рослину картоплі та томатів за допомогою технології щеплення. Зараз у співпраці з ICAR (Індійська рада сільськогосподарських досліджень) інститут розробив сорти баклажанів і помідорів. Проте зараз ведуться дослідження щодо його комерційного використання.

Як проводиться процес щеплення?

Згідно зі звітом, щеплення проводили, коли баклажанам виповнилося 25 днів, а томатам – 22 дні. Після щеплення його утримували в належному середовищі, а через 15 днів щеплення висадили в поле.

Вчені кажуть, що це принесе велику користь фермерам. Їм не потрібно буде окремо садити баклажани і помідори. Це також зменшить витрати та зусилля та допоможе збільшити дохід.

Варто пам’ятати, що для збільшення наукового виробництва потрібно щепити можна лише овочі одного сімейства.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: