Селекціонери вивели новий сорт картоплі, яка може рости в морози

Команда дослідників ARS та їх партнери з Перу та США об’єднала два дикі види картоплі з Південної Америки та вивела гібриди, які витримували різкі заморозки. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Робота тривала декілька років, у результаті чого отримали сорт, який має найбільшу здатність переносити морози.  

За словами Джона Бамберга, керівника проєкту та генетика відділу дослідження овочевих культур ARS у Медісоні, штат Вісконсин, перед остаточним відбором сорти пройшли ретельне тестування, щоб визначити їх стійкість до холоду. Команда використовувала комбінацію природного морозу, модифіковану побутову морозильну камеру, яка імітувала природний мороз протягом ночі, і точний лабораторний тест, щоб точно визначити, наскільки пошкоджені клітинні мембрани.

Коментар: Як і у всіх видах картоплі, потрібні були роки випробувань і відбору серед тисяч екземплярів, щоб обрати один, гідний бути новим сортом“, — сказав Бамберг.

Тоді перуанські дослідники-партнери перевірили Wiñay у своїй країні. Вони вирощували картоплю в декількох регіонах за кілька сезонів і оцінювали реакцію виробників і споживачів. Wiñay показав хороші врожаї, морозостійкість, сприйняття фермерами та споживачами.

Читайте також: Через карантин в Україні можуть обвалитися ціни на гриби

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: