Селекціонери вивели сорт томатів, які адаптуються до стресових кліматичних умов

Помідори–сливи є одними з провідних сегментів на міжнародному ринку столових томатів, оскільки попит на тепличні продукти є одним з найвищих. Насіннєва компанія Esasem продовжує приділяти особливу увагу генетиці для цього типу продукту. Про це повідомляє agronews.ua.

Детальніше про це повідомляє Агроцентр.

Деталі: Нові гібридні сливові томати Sol belo від Esasem відображають кулінарні та сільськогосподарські традиції Італії.

Цей сорт помідорів з міні-сливою рекомендується для весняної та літньої пересадки і має відмінну здатність до зав’язування при високих температурах. Рослини мають короткі міжвузля і хороший листовий покрив, а також утворюють довгі компактні грона.

Читайте також: В Україні знизять ПДВ на альтернативне паливо

Сорт відповідає потребам виробництва в глобальному контексті, що характеризується зміною клімату, що супроводжується поступовим підвищенням середніх температур. Влітку 2021 року, наприклад, це явище призвело до стійкої хвилі тепла на Сицилії. Саме здатність адаптуватися до стресових умов означає, що Solbello може змінити ситуацію. І це ще не все, так як сорт може похвалитися хорошою врожайністю, терміном зберігання і смаком.

Довгий термін зберігання означає, що помідори Sol belo підходять як для ящиків, так і для лотків, і що вони можуть витримати складну логістику для доставки на ринки призначення. Не кажучи вже про час на полицях. 

Sol belo також може похвалитися повним пакетом стійкості, в тому числі до TYLCV. Esasem вдалося довести, що сорт здатний гарантувати якісну і кількісну спадкоємність навіть при наявності основних вірусів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: