Що покласти в лунку при посадці капусти: поради дачникам

Посадка капусти у відкритий ґрунт проходить, як правило, через розсаду. Щоб саджанці набрали силу і швидко пішли в ріст, їх краще висаджувати на удобрений ґрунт. Є ще один варіант – додати в лунку при посадці капусти натуральне добриво, яке готується досить просто, пише уніан.

Чим удобрити землю перед посадкою капусти

Грядку під капусту можна готувати ще з осені – у ґрунт вносять перепрілий компост і попіл (7 кг компосту і 1 склянка попелу на 1 кв.м). Якщо потрібно розкислити ґрунт, то під осінню перекопку також вносять 300-600 г доломітового борошна.

Читайте також: Чим підживити озимий часник: бюджетний і доступний спосіб

Навесні також вносять добрива під перекопку. Для цього використовують такий склад: 0,5 кг компосту + 2 ст. л. кісткового борошна + 2 ст. л. золи. Усе перемішують і поливають водою.

Кісткове борошно – це продукт, який отримують після переробки відходів тваринницької промисловості. У його складі може бути до 16% фосфору, 35% кальцію, а також магній, калій, цинк, мідь, марганець. Використовується як органічне добриво в сільському господарстві, де потрібно додатково вносити кальцій для зниження кислотності. Кісткове борошно – екологічно чисте добриво тривалої дії, до складу ґрунту воно переходить від 6 до 8 місяців.

Читайте також: Що потрібно зробити, щоб зупинити проростання насіннєвої картоплі

Що покласти в лунку при посадці розсади капусти

Безпосередньо перед висадкою розсади капусти можна також додати натуральне добриво в лунки. Воно допоможе капустяній розсаді набратися сил після її пересадки на грядку.

Потрібно взяти:

  • 500 г компосту;
  • 2 ст. л. кісткового борошна;
  • 1 ст. л. подрібненої яєчної шкаралупи;
  • 1 ст. л. золи;
  • 1 ч. л. гірчиці.

Усе змішайте і засипте в лунку. Ця суміш також врятує розсаду від личинок шкідників, які поїдають коріння.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: