Що посадити поруч із картоплею від колорадського жука: поради дачникам

Колорадський жук – справжнє лихо для кожного городника, який вирощує картоплю. Повністю позбутися цих шкідників дуже складно, адже вони доволі живучі, і швидко розмножуються. Крім того, жук колорадський швидко виробляє імунітет до різних отрут, пише уніан

Ми спробували розібратися, чим можна врятуватися від колорадського жука.

Чого боїться колорадський жук

Говорячи про те, як позбутися колорадського жука назавжди, багато дачників одразу згадують про “хімію”. Чомусь усі переконані, що розпрощатися зі шкідниками допоможуть тільки дорогі магазинні засоби, однак насправді це не так. У цій справі вам допоможе один народний метод – висаджування інших культур поруч із картоплею.

Зокрема, цей смугастий шкідник боїться гірчиці. Можете посадити її поруч із грядками або обприскати розчином із господарським милом. Просто змішайте 100 г сухої гірчиці з літром води і натріть туди трохи мила.

Читайте також: Не садіть ці рослини поряд з виноградом, бо врожаю не буде

Що посадити від колорадського жука

Дачники стверджують, що є ціла низка рослин, які можна посадити поруч із картоплею, щоб не з’являлися смугасті шкідники. Давайте розберемося, який запах відлякує колорадського жука. Приміром, це може бути коріандр або кущова квасоля. Остання, до речі, ще й наситить ґрунт киснем, а його картопля любить. Але це далеко не повний список того, що посадити поруч із картоплею рекомендують досвідчені городники.

Які трави відлякують колорадського жука:

  • пижмо – ця рослина має яскраво виражений запах. Він і відлякує шкідників;
  • петрушка – ще одна рослина зі списку тих, що можна саджати поруч із картоплею. Її запах може бути неприємним для цих жучків, тому посадка петрушки поблизу картопляних культур може допомогти відлякати шкідників;
  • м’ята – її запах відлякуватиме смугастого жучка від картоплі;
  • розмарин – ця трава також має сильний запах, який відлякує шкідників.

Читайте також: Як часто потрібно поливати перець і скільки води потрібно на кожен кущ

Але і це не все, що можна садити поруч із картоплею, щоб не було колорадських жуків. Також допомогти в цій справі може гарбуз, цибуля та часник.

Однак важливо розуміти, що садити поруч із картоплею різні трави – не завжди правильна стратегія. Краще використовувати комбінований захист і обробити картоплю різними народними засобами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: