Що посіяти у травні, щоб за місяць зібрати урожай

Травень – найкраща пора для вирощування овочів, адже ґрунт уже достатньо прогрітий, а середньодобова температура – достатня для формування здорових соковитих плодів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Пропонуємо підбірку з дев’яти видів овочів, які надзвичайно швидко потішать своїми плодами.

Редис — 21 день. Складно знайти город, на якому весною і раннім літом не зростали б ці апетитні соковиті коренеплоди. До того ж, їстівні у редиски як корінці, так і вершки. Бадилля рослини можна використовувати для приготування салатів і зелених борщів. Через 21 день після появи сходів редис буде готовий до вживання.

Шпинат — 30 днів. Це загартована культура, яка не має нічого проти низьких температур, тому висівати його у відкритий ґрунт можна вже у квітні. Насіння проростає навіть при 4°C, а оптимальна температура для зростання після появи сходів — 15°C. До того ж, дорослі рослини витримують навіть різке зниження температури до 6°C. Враховуючи величезний список корисних речовин, які містяться в листі шпинату, його можна назвати незамінною рослиною для весняного городу.

Цукіні — 40 днів. Соковитий, смачний, корисний для здоров’я овоч, який заслуговує місця на грядці в будь-якому городі. Найприємніше, що збирати врожай можна вже через 40 днів після появи сходів.

Турнепс — 40-80 днів. Холодостійка культура, яка здатна не лише переносити сильні заморозки, але і навіть зимувати на грядці. Високі температури цьому овочу явно не до вподоби, тому висівати його потрібно за 2-4 тижні до остаточного спаду морозів. Його насіння проростає при температурі 1-3°С. Якщо ви не хочете довго чекати дозрівання коренеплодів, врахуйте, що через 2-3 тижні після появи сходів вже можна збирати молоде бадилля.

Томати чері з пасинків — 60 днів. Вони прекрасно підходять для свіжих салатів. Цікава особливість помідорів цього виду — їх здатність швидко вкорінювати стебла і черешки. З укоріненого пасинка зібрати урожай можна набагато швидше, ніж з сіянця.

Квасоля — 60 днів. Зняти перші зрілі стручки з кущика квасолі можна вже через два місяці після появи сходів, тобто вже в середині літа. Як тільки рослина вступить у фазу плодоношення, потрібно регулярно прибирати урожай, щоб заохочувати дозрівання нових плодів.

Паростки гороху — 20 днів. Звичайно ж, зібрати урожай гороху через 3 тижні після появи сходів неможливо. Але розкриємо вам невеличкий секрет: чекати формування зав’язей необов’язково, адже паростки гороху надзвичайно смачні та корисні. Тому їх можна додавати у свіжі салати, бутерброди, рагу та інші страви

Мізуна — 21 день. Ця екзотична японська капуста поки не дуже популярна серед дачників. Вона не лише багата вітамінами, але і красива. Мізуна точно підійде для вирощування на декоративних городах пліч-о-пліч з листковою гірчицею, декоративною капустою та іншими ефектними культурами, які прикрасять як клумбу, так і грядку.

Тат-сой — 21 день. Різновид китайської листової капусти. Як і мізуну, молоде листя можна нарізати в салат вже через 3 тижні після появи сходів. До речі, соковите, м’ясисте листя тат-соя також можна обсмажувати у фритюрі або додавати в овочеве рагу.

Джерело: сайт UkrMedia

Читайте також: Молоді українські науковці винайшли технологію прискорення росту промислових грибів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: