Що потрібно зробити в саду взимку: розслаблятись ще рано

Більшість дачників вважає, що з настанням зими можна розслабитися та перевести дух до наступного сезону. Насправді сад у цей час потребує турботи, і справа не тільки в нестабільній погоді та перепаді температури.

Головним чином слід зосередитися на боротьбі зі шкідниками, пише Pixel inform.

По-перше: огляд дерев

Перш ніж випаде сніг, необхідно оглянути дерева і чагарники. Шукати потрібно потомство метелика-глоду. Ознакою його присутності є павутиння на гілках та пагонах. Потомство треба спалити.

Разом з цим потрібно оглянути стовбур і гілки, де можуть ховатися златогузки, їх видаляють разом із гілкою.

Найчастіше шкідники залишають потомство на розвилках гілок. Це можуть бути червоні яблуневі кліщі та зимова п’ядениця. Їх потрібно акуратно зіскребти скребком.

Попелиця та мідяниця зимують на молодих пагонах. У лютневу відлигу рекомендується провести обробку розчином «Нітрафену».

По-друге: огляд ґрунту

Поки не випав сніг, можна завдати удару по яблуневому квіткоїду.

Він зимує у верхньому шарі ґрунту. Коли настане відлига, розпушіть ґрунт, обов’язково з цією ж метою розпушіть ґрунт у посадках малини.

Читайте також: Чому досвідчені садівники рекомендують укривати рослини на зиму ялиновим гіллям

По-третє: профілактика грибка та хвороб

Не варто сподіватися, що опале листя удобрить ґрунт до весни. Швидше за все, листя стане джерелом поширення грибкових захворювань. Крім того, під ними можуть зимувати павутинні кліщі, довгоносики та інші шкідники.

Тому сад потрібно очистити від опалого листя до настання снігопадів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: