Що вже можна садити у відкритий ґрунт: план на березень

У березні на городі вже можна висаджувати у відкритий ґрунт ранні культури, які не бояться нічних заморозків. Тому не лише розсадою займайтеся, а й сплануйте роботу під сонечком у березні, пише prostoway.

Редиска. Її можна висівати з початку березня, проте насіння краще брати заздалегідь оброблене і знезаражене. Зробіть борозни глибиною 2 см на відстані 15 одна від одної. Якщо прогноз обіцяє приморозки, то посіви все ж краще накрити плівкою до появи листя.

Морква. З середини березня варто садити ранні сорти моркви. Радять сіяти моркву на грядках, які раніше були удобрені перегноєм. Посійте насіння моркви, щільно засипте ґрунтом і полийте. Не зайвим буде додати попіл у рядки.

Читайте також: Як і коли сіяти цвітну капусту на розсаду: покрокова інструкція

Петрушка та кріп. Зелень досить невибаглива і росте майже в будь-якому ґрунті. Її можна висаджувати, якщо температура кілька діб не падає нижче 3 градусів тепла. Сіють кріп і петрушку в рядки глибиною 3 см на відстані 10 см.

Буряк. Зазвичай буряк садять одночасно з картоплею, але можна висіяти його і раніше. Бажано, щоб ґрунт для посадки буряка прогрівся до 10°.  Це буває, за спостереженням, наприкінці березня. Перед посадкою насіння замочують на добу в термосі з теплою водою, а потім просушують.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: