Що зробити з яблуками, щоб вони зберігалися довше: хитрість із прополісом

Зазвичай, зібравши врожай яблук, дачники наповнюють ними ящики та переносять у підвал або виставляють на балкон, пише Ukr.Media.

Експерти згодні: так фрукти пролежать довше, ніж якби ми просто залишили їх на столі.

Але можна збільшити термін зберігання ще більше. І один із засобів, який вам у цьому допоможе — прополіс із аптеки.

Приготуйте слабкий спиртовий прополісовий розчин. На 100 г прополісу треба 0,5 л спирту, опустити на кілька секунд плоди, добре просушити їх і заповнити ящики. Цієї кількості розчину достатньо для обробки 100 кг яблук.

Це — дієвий, але не єдиний спосіб продовжити термін придатності яблук.

Ви також можете використовувати харчову соду. Приготувавши на її основі 5%-й розчин — як і попередній варіант, він має антисептичні властивості.

Ще один варіант полягає в тому, щоб яблука осіннього терміну дозрівання перед закладкою в льох потримати 10 — 15 хвилин у водному розчині йодинолу (продається в аптеках як засіб для полоскання горла). Або можна купити в аптеці 2-4% хлористий кальцій і потримати 1 хвилину яблука в його розчині.

Читайте також: Чим зайнятися городнику у грудні: складіть план посадок

Щоб яблука довше зберігалися, їх також обробляють гліцерином або бджолиним воском. Також іноді використовують саліцилову кислоту. Саме ці речовини здатні захистити фрукти від втрати вологості, бактерій та грибка. І відповідно вони довше зберігатимуться і мають привабливий вигляд.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: