“Щоб залишалися свіжими”: малайські вчені створили спеціальні наклейки для фруктів
Малайські вчені розробили спеціальні наклейки, які сповільнюють процес псування фруктів.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Малайзійські винахідники з компанії Stixfresh, яка займається виробництвом фруктів, знайшли розв’язання проблеми з плодами, які швидко псуються.
Цим рішенням стали спеціальні наклейки, що перешкоджають виникненню цвілі на плоді, а також уповільнюють виділення етилену при процесі дозрівання. Наклейка має в складі хлорид натрію і бджолиний віск.
Свіжість фрукту така наклейка може зберігати протягом 14 днів. Наклейки, виготовлені з органічних матеріалів, які підходять для різних фруктів – яблук, груш, авокадо, ківі, манго і цитрусових. Над її створенням винахідники працювали близько трьох років, а перші “тест-драйви” проводилися на плодах манго.
Джерело: сайт Agroday
Читайте також: “Забирайте на заставку”: в селі під Запоріжжям жителька виростила лавандові поля (фото)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: