Швейцарські вчені розкрили секрет “еліксиру молодості”

Швейцарські вчені визначили два плоди, які здатні уповільнити і навіть відвернути процес старіння, особливо, якщо ви ведете малорухливий спосіб життя, пише “Агро-Центр”.

Швейцарські вчені стверджують, що вони на крок ближче підійшли до розкриття “еліксиру життя”: нове клінічне випробування показало, що секрет зупинення процесу старіння прихований в гранатах і малині.

В організмі людей присутні природні гени, що стимулюють при перетравленні плодів гранатів і малини вироблення природного метаболіту – речовини уролітін А (UA), який обертають назад всихання м’язів з віком.

Україна нарощує виробництво та експорт ягід

Омолоджуючі властивості уролітіна А довели подальші перспективи після того, як професор Йохан Оверкс з Політехнічної школи (EPFL) в Лозанні, Швейцарія, провів своє перше в історії клінічне випробування на людях і виявив, що речовина не має негативних побічних ефектів.

Близько 60 людей похилого віку з хорошим здоров’ям, але з малорухливим способом життя отримували одноразову або багаторазову дозу синтезованого UA протягом чотиритижневого періоду.

У першому циклі випробувань дослідники давали деяким учасникам одноразову пероральну дозу UA від 250 до 2000 мг і перевіряли підтвердження відсутності побічних ефектів у порівнянні з контрольною групою.

Фермер “професійно” вирощував коноплю на 12 гектарах (фото)

Потім учасники були розділені на групи, що одержували щоденну пероральну дозу 250 мг, 500 мг, 1000 мг UA і контрольну групу, що одержувала плацебо.

Дослідники виявили, що при дозах 500 і 1000 мг порушується експресія генів мітохондрій в клітинах скелетних м’язів. Мітохондрії були стимульовані, щоб створювати більше м’язових клітин таким же чином, як це відбувається при фізичних вправах. Дослідження було опубліковане в журналі Nature Metabolism.

Вигідний бізнес: в Україні вирощують чорний часник (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: