Скоро вино може стати дефіцитом у всьому світі

Через зміну клімату змінюються сорти та смак винограду. А це означає, що змінюється і смак вина.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: У певному сенсі, вино, це перший маркер впливу зміни клімату на сільське господарство, як канарки на вугільній шахті, тому що виноград дуже чутливий до клімату“, – повідомляє Бенджамін Кук з Колумбійського університету.

Деталі: Вчені підрахували, що майже 85% виноробних регіонів у зоні ризику. Причиною цього є глобальне потепління, яке впливає на смакові якості винограду, швидкість росту і дозрівання.

Якщо середня глобальна температура виросте всього на 2 градуси, площі, придатні для вирощування винограду, можуть скоротитися на 56%. Якщо справдиться гірший сценарій — потепління на 4 градуси, то непридатними для виноградарства стануть уже 85% земель, що використовуються зараз.

Проте, вчені переконують, що таким чином виноград буде дозрівати швидше, але при цьому потрібно буде змінювати сорти винограду в цьому регіоні. А це вже є проблемою, бо кожен сорт пристосований до конкретного регіону.

Читайте також: “Між багатоповерхівками”: посеред Києва знаходиться унікальна ферма

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: