Смугастий експорт: українські кавуни будуть на полицях британського Walmart

Нині тривають переговори українського підприємства із компанією Walmart про постачання херсонських баштанів на британський ринок, пише “Агро-Центр”.

На такий крок вирішив піти директор українського підприємства ТОВ “Олександр О. Синенко”. Про те, що підприємство веде переговори із британською мережею повідомив сам директор.

Не сонячними станціями єдиними — в Україні набуває популяності біогаз

За словами директора, не зважаючи на той факт, що логістика в даному процесі буде не дешевою, вихід саме на британський ринок дасть можливість українським виробникам почати співпрацювати із так званою Старою Європою. Саме тут споживання кавуна сягає до 0,5 мільйона тонн.

Працювати за їжу: банки розповіли, на що витрачають гроші українці

Зараз на британському ринку баштанні поставляють із Бразилії, Мексики та Сенегалу. Але не зважаючи на цей факт Україна в даному напрямку може посісти не останнє місце.
Щоб почати конкурувати на європейському ринку, українським виробникам необхідно починати об’єднуватися і розробляти плани поставки високоякісного продукту. Це необхідно в першу чергу робити через те, що в поточному році площу у Херсонській області для баштанів зменшили через неврожай минулих років. І більша половина фермерів цього року перейшла на зернові та олійні культури.

Незважаючи на це аграрії Херсонської області очікують цього року збільшення врожаю кавунів та динь на 50 % порівнюючи із минулим роком.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: