Соковиті та солодкі: селекціонери вивели два нові сорти апельсину

Колумбійська сільськогосподарська дослідницька корпорація (Agrosavia) зареєструвала два нові сорти соковитих та солодких апельсинів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Корпорація оголосила, що після десяти років досліджень вона зареєструвала два помаранчевих сорти, Agrosavia Naranja y Azúcar і Agrosavia Naranja Margarita, для колумбійського регіону Карибського басейну.

На цю територію вплинула зимова хвиля між 2010 і 2011 роками, яка спричинила втрату приблизно 80% площ, засаджених апельсинами в муніципалітетах Маргарита та Сан-Фернандо, у департаменті Болівар, що значно вплинуло на економіку регіону та поставило наявний генетичний матеріал під загрозу.

Дослідники “Агросавіа” розпочали роботу з порятунку та відбору видатних матеріалів за їх якістю та продуктивністю, які стали основою для повторного заселення регіону.

Читайте також: Україна планує запустити експорт картоплі в ЄС

За словами організаціі, клон Agrosavia Naranja y Azúcar характеризується низьким вмістом титрованої кислотності та високим відсотком соку (на 40% більше, ніж у традиційного апельсина).

Тим часом, клон Agrosavia Naranja Margarita є мультиклональним реєстром, який складається з клонів маргарити та креольського апельсина, і який характеризується більш високим вмістом кислотності, ніж клон Naranja y Azúcar, більшими за розміром плодами і високим відсотком соку.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: