“Солодка картопля”: на Львівщині молодий фермер зібрав перший врожай батату

Молодий фермер з Самбірщини Микола Драган вирощує на своєму городі незвичну “солодку картоплю” — батат. Насправді з картоплею батат немає нічого спільного, окрім схожої форми та того що теж росте у землі, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Голос Самбірщини”.

Врожай батату в Україні збільшується щороку: у 2017 р. – 20 тонн, а у 2018 р. уже – 190 тонн. Батат цікавий тим, що страви з нього виходять екологічно чисті, мають добрий смак, високо дієтичні і з лікувальними властивостями.

У Туреччині вивели два нові сорти високоврожайних бананів

“Минулого року, перебуваючи в Німеччині, я перший раз його побачив у місцевого фермера, який займався його вирощуванням, – розповідає Микола. Коли повернувся в Україну, вирішив також спробувати виростити його. Після вивчення інформації в Інтернеті, як виростити цей овоч, на початку лютого придбав 8 бульб у Донецькій області. Висадив їх в ящик із сумішшю землі та піску.”

“Перший врожай – понад 50 кг із 50 кущів батату, 35 з яких сорт “Боніта” та 15 – “Джорджія Джет”. Головне встигнути зібрати бульбу до заморозків.”

В Японії продали найдорожчий кавун в історії

Молодий фермер розповідає, що дуже важливо просушити плоди на сонці протягом 6-8 днів, а потім зберігати в сухому приміщенні, за таких умов коренеплоди добре зберігаються до 6 місяців. Зберігати врожай у підвалі не можна через високу вологість термін зберігання значно скоротиться.

Микола розповідає, що готувати його можна по-різному: смажити, варити, запікати та сушити. На смак, залежно від сорту, нагадує смажену або варену підморожену картоплю.

В Україні рекордно дорожчають огірки

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: