Стало відомо, де Україна закупляє найбільше насіння

З січня по квітень місяць на суму 57, 3 мільйонів доларів США Україна придбала насіння саме у Франції, пише “Агро-Центр”.

Такі дані оприлюднили в Інституті аграрної економіки. Найбільшу половину у розмірі 55% насіння Франція експортує не тільки до країн Європейського союзу, а й до Північної Африки. У списку країн, куди привозять насіння є й Україна. Франція є лідером у світі за обсягами експорту посівного матеріалу. Вона випереджає навіть такі країни як США та Нідерланди.

У Норвегії створено «світовий бункер» для насіння (3D ВІДЕО)

Заміна Польщі: в Україні можна заробити на шипшині, але не вистачає «рук»

На думку завідувача відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення НУЦ Олександра Захарчука, таких результатів Франція змогла досягти завдяки сприятливому клімату, правильній організації контролю та підтримки насіння, а також прозорій системі сертифікації продукту.

На думку експерта, Україна теж має можливість досягти високого результату в експорті зернових культур, а саме пшениці, ячменю, овесу, жита та кукурудзи. Також є можливість вирощувати на експорт соняшник, сою, гірчицю та ріпак. Але для цього потрібно удосконалити як правові норми, так і запровадити чіткий механізм отримання ліцензій, які необхідні і для вирощування і для експорту товару в інші країни. Країні необхідна чітка розроблена програма для підтримки та розвитку насіннєвого господарства.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: