Стало відомо, які ягоди мають найбільший попит в Україні

На міжнародному ринку та в Україні споживацький попит на ягоди змінюється щосезону. Цьогоріч домінують лохина і малина.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Таку думку висловив голова відомого українського фермерського господарства “Еко Беррі” Володимир Князевич.

Коментар: Ми засадили на плантаціях на Івано-Франківщині близько 125 гектарів органічної ягоди – більш як по 30 гектарів малини літньої та ремонтантної, близько 10-ти ожини, 15-ти лохини, 35-ти суниці садової, є ще смородина. Загалом маємо в оренді 300 гектарів землі, які плануємо в майбутньому теж засадити ягодами“, – ділиться здобутками і планами Князевич.

Володимир Князевич розповів, що цьогоріч компанія вперше сертифікувала як органічну гірську чорницю. Першу партію ягоди вже відправлено на експорт.

У ТОВ “Диканські ягоди” на Полтавщині малиною засаджено 24 гектари. Фермери очікують, що ціна на ягоду цього сезону буде вищою на 30% у порівнянні з минулими роками.

Коментар:Цього року, як і минулого, ціна на малину висока. Це звичайний ринковий процес, який повторюється кожні 3-5 років: спочатку ягода дуже дорога, а потім – дешева“, – пояснює бізнес-партнер ТОВ “Диканські ягоди” Сергій Стеценко.

Логіка коливань проста: коли ціна низька, у виробників зменшується попит на вирощування малини, а потім, коли ягоди стає на ринку мало, ціна знову йде вгору, і всі знову починають її садити.

Читайте також: У Північній Америці знайшли нову хижу рослину

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: