Стало відомо, скільки зерна експортує Україна за місяць

Україна останнім часом експортує наземними шляхами у середньому 1,5 млн тонн зерна на місяць. Про це заявила посол з особливих доручень при Міністерстві закордонних справ, координатор Ради експортерів та інвесторів Ольга Трофімцева.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

“За останні місяці ми експортуємо десь у середньому 1,5 млн тонн зерна наземними шляхами – залізницею та автошляхами”, – сказала Трофімцева.

Вона зауважила, що європейська інфраструктура і логістика виявилася не готовою до тих обсягів зернових, які експортує Україна. У цьому контексті дипломат відзначила зусилля Польщі, Німеччини та інших країн для розбудови транзитних хабів на кордонах, прискорений пропуск поїздів з українським зерном між країнами до портів, де його можна вантажити на судна.

“Ми чули останнім часом заяву президента Байдена, що США також будуватимуть тимчасові потужності для зберігання зерна на території Польщі поблизу українського кордону, щоб розвантажити українські потужності для зберігання зерна перед збиранням врожаю 2022 року”, – зазначила координатор Ради експортерів та інвесторів.

Вона також звернула увагу на те, що європейські партнери максимально спростили всі процедури митного, фітосанітарного контролю, щоб українське зерно якнайшвидше потрапляло до кінцевих споживачів.

Читайте також: Чим підгодовувати грунт, щоб горох родив у великій кількості

Як повідомлялося, через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче матиме наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: