Які овочі та квіти варто сіяти на розсаду у лютому

Що необхідно посіяти на розсаду у лютому, щоб отримати багатий урожай навесні.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Лютий – останній місяць зими й вдалий період для розсади. У лютому дачники висаджують овочі в теплиці або на підвіконні. Місяць вважається вдалим для посіву пізньостиглих культур, інформує Уніан. Цінителі краси в лютому висаджують розсаду квітів, які вже навесні будуть радувати яскравими бутонами.

Раніше ми також розказували, що посадити на розсаду в січні.

Які квіти садити на розсаду в лютому

Нарциси й тюльпани часто висаджують в лютому, щоб вони розцвіли до березня. В землю рекомендується додати золу і пісок. До весни цибулини пересаджують з розсади в клумбу. 

Бегонія – вдала рослина для розсади в лютому. У ґрунт для квітки слід додати трохи піску, торфу і перегнилого листя. Поки насіння не проросте, землю потрібно накрити плівкою.

Петунію висаджують в середині-кінці лютого. Найкраще садити насіння в окремі стаканчики або в торф’яні таблетки. Саджанці потрібно поставити на добре освітлюване місце або додатково підсвічувати лампою.

Турецька гвоздика висаджується в суміш з листового перегною і піску в рівних частинах. Насіння сіють на глибину 1 см і з проміжком в 3 см. Посіви накривають папером.

Що садити на розсаду в лютому: овочі

Пізньостиглі томати висаджують на розсаду в середині-кінці лютого. Так можна отримати ранній урожай овочів. Насіння помідорів сіють у вологий ґрунт в маленькі ящики, стаканчики або горщики. Посіви покривають 1 см ґрунту і ставлять в тепле місце. В землю помідори пересаджують в квітні або травні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: