Сучасний суперфуд: фермер вдома вирощує мікрозелень

Фермер Дмитро Носов розповів, як правильно обрати насіння для вирощування та чим корисний мікрогрін.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Фермер розповів, що мікрогрін цікавий для людей своєю незвичністю, адже більшість звикли вживати листя cалату, кріп, руколу чи іншу зелень, а мікрогрін – щось нове.

Він додав, що зацікавився мікрогріном у ресторані, коли побачив ставу, прикрашену ним. Прочитавши безліч інформації в інтернеті фермер вирішив, що вирощуватиме зелень вдома – у власній кімнаті. 

Коментар:З того, що було під рукою, залишки від ремонту вдома, а також дещо докупив у будівельному магазині і зробив собі невелику полицю, яка й стала моїм городом”, – розповів фермер.

Зараз він та його сім’я щодня вживають мікрозелень, адже вона росте просто у їхній квартирі. Це, за його словами, дало змогу й зменшити кількість хліба, який вони споживають. Чоловік зазначив, що мікрогрін проростає не від пучка, а від насіння, яке ми сіємо. 

Коментар:Вирощувати можна будь-які, за винятком бобових. До прикладу, фасолю не рекомендують. Я вирощую редиску, соняшник, горох, гірчицю, льон. Можна ще багато чого, але я вибрав ці і через зручність у вирощуванні, і через смак“, – запевнив фермер.

Чоловік сказав, що насіння, яке продається у пакеті в магазині – не зовсім підходить. Оскільки воно може бути оброблене хімікатами від хвороб та шкідників, які є у ґрунті. Вся ця хімія в результаті потрапляє в росток.

Однак є спеціальна серія, де на пакуванні так і пише “мікрогрін” або “мікрозелень”. Її можна використовувати. А найкраще насіння, за словами Носова, є у людей, які займаються городом. У них є насіння, яке вони залишають на наступний рік. Саме воно чудово підходить.

Коментар:Я почав вирощувати на початку карантину, коли була легка депресія. Коли спостерігав за паростками, як вони проростали, це надихало жити. Це було причиною вставати зранку і не лежати довго в ліжку, адже треба увімкнути лампу, налити води, можливо, дещо переставити місцями. Це давало стимул в житті, давало настрій“, – підсумував Носов.

За словами фермера, 3 – 4 дні вже зрізані паростки мікрогріну чудово зберігаються в холодильнику. Також він додав, що вирощування мікрогріну допомагає покращити психологічному стану людини.

Джерело: сайт 24 Агро

Читайте також: Дієтологи розповіли про користь і шкоду соняшникового насіння

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: