Такої помилки припускається багато хто: як не можна поливати город у спеку 

Коли влітку немає дощу, городники й садівники беруть усе у свої руки – і починають активно поливати насадження. Але при цьому часто припускаються однієї поширеної помилки й, замість того, щоб врятувати рослини від нестачі вологи, тільки шкодять. Розповідаємо, як не потрібно поливати сад і город і яким має бути правильний полив у спеку.

Як поливати город влітку

Експерти застерігають: під час поливу не можна розпилювати воду на листя рослин. Такий спосіб може спричинити сонячні опіки в рослин, бо крапельки води працюватимуть як мініатюрні лінзи – навіть якщо ви поливаєте ввечері та особливо вранці. Концентруючи сонячне світло на листку, краплини води спричинять інтенсивний вплив світла та тепла, що можуть пошкодити або зруйнувати клітини листка. У результаті це призведе до їхнього коричневого або жовтого забарвлення. Це пошкодження схоже на те, як обгоряє наша шкіра, якщо ми проводимо занадто багато часу на сонці без захисту.

Читайте також: Що необхідно зробити з кущами помідорів у другій половині липня, щоб збільшити врожай

Щоб знизити ризик, потрібно поливати не самі рослини, а землю навколо них. “Поливайте так, щоб зберегти листя сухим і таким чином уникнути сонячних опіків”, – радить експерт. 

Крім цього, такий спосіб поливу вбереже від розвитку грибкових захворювань.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: