У Бразилії створили першу органічну моркву

Embrapa (бразильська сільськогосподарська дослідна держкорпорація) і компанія ISLA Sementes в партнерстві запускають моркву BRS Paranoа, перший національний сорт, який розроблений і затверджений виключно для систем органічного виробництва. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: З 2006 року сорт проходив валідаційні випробування в системах органічного виробництва в різних місцях Бразилії, показавши стабільну врожайність.

Для Бразилії сорт рекомендується для посадки влітку, в міжсезоння для звичайних різновидів моркви, що відкриває цінне ринкове вікно. Навіть при високій температурі і рясних опадах, типових літніх умовах, коріння досягають бажаного товарного розміру під час збору врожаю.

За словами дослідника Агнальдо Карвалью з Embrapa, морква BRS Paranoа відрізняється інтенсивним помаранчевим кольором, довжина від 16 до 20 см, коренеплоди прямі і гладкі, з чудовою якістю солодощі і прекрасним зовнішнім виглядом.

Основні відмінності органічного сорти від звичайного пов’язані з простотою, адаптацією до різних типів вирощування, стійкістю до хвороб і високим виробничим потенціалом. Селекціонери очікують хороший відгук, так як попит на органічну продукцію в країні зростає, як і в усьому світі.

Джерело: сайт АПК-Інформ

Читайте також: В Україні різко зросли ціни на столовий буряк

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: