У грудні зріс рівень зволоження ґрунту — синоптики

У грудні рівень зволоження ґрунту мав тенденцію росту у порівнянні з попереднім місяцем. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Також цьогорічні показники перевищили значення за аналогічний період 2019 р., але виявилися нижчими від показників 2020 р. Про це повідомили аналітики сервісу Метео Фарм.

Коментар: “Найвищий рівень зволоження 25-27% спостерігався на Півночі, у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Закарпатській обл. Найнижчий рівень вологості 20-22% зафіксовано на Півдні, в Луганській, Харківській, Чернівецькій та Дніпровській обл. На решті території цей показник дорівнював 23-24%”, — повідомили аналітики.

Середньомісячна температура ґрунту в східних та центральних областях коливалась від +1 до +2°С, на Півночі — 0…+1°С. В західних областях +1°С, на Півдні +3…+4°С. Середньомісячна температура ґрунту за грудень 2021 р. на декілька градусів була прохолоднішою від температури за аналогічний період 2019 р. Мінімально температура ґрунту опускалась до -10…-11°С на Сході, в Сумській, Запорізькій, Дніпровській та Полтавській обл. На решті території мінімальні температури знаходились в межах -6…-9°С.

Читайте також: “У пошуках Немо”: селекціонери вивели новий сорт різнокольорової картоплі

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: