У ЄС зростає попит на лохину

За словами представника голландської компанії The Greenery Леона Віссера, в цьому році обсяг виробництва лохини значно збільшився, а попит в Європі швидко росте, пише “Агро-Центр”.

Найбільший в Європі оптовий торговець плодоовочевою продукцією фірма The Greenery цього року розпочала сезон голландської ожини на 15 календарному тижні. Перші поставки цих ягід почалися з теплиць господарства Jongfruit, розташованого в Донгені.

Як вирощувати лохину? (поради)

За його словами, ягоди мають величезний потенціал, обсяги продажів значно збільшуються не тільки в цій фірмі, а й по всій країні. Сезон продажів відкрився раніше завдяки вирощуванню ожини з штучним освітленням. В даний час оптового торговця цікавить, чи вдасться додати голландську ожину в цілорічний асортимент.

Вигідний бізнес: в Україні на лохині заробляють сотні тисяч (фото, відео)

Це може статися лише в тому випадку, якщо вдасться забезпечити високоякісну однорідну продукцію. Останні кілька років спостерігається великий попит на ожину. Однак супермаркети часто побоюються значних коливань ціни, тому не завжди охоче включають ці ягоди в свій асортимент. Збільшення обсягів виробництва може допомогти забезпечити постійне постачання ожини мереж.

Прибуткова справа: в Україні вигідно вирощувати ожину

У теплицях головним чином вирощують сорт Лохнесс, проте The Greenery планує вивести на ринок більш якісні сорти ожини. По споживанню ожини Англія значно випереджає інші країни, але очікується, що цей тренд підтримають і інші країни. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: