У найсухішій пустелі світу вирощуватимуть полуницю

У чилійській пустелі Атакама за допомогою системи гідропоніки навчилися вирощувати полуницю. Очікуваний урожай повинен скласти 3,5 тонн.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

За даними Фонду аграрних інновацій (FIA) Міністерства сільського господарства, проект складається з 3500 рослин, які, як очікується, дадуть 3,5 тонн полуниці.

Ініціатором проекту став Фернандо Салінас Колці, фермер з Чилі, який виступив з інноваційною ініціативою по вирощуванню полуниці за допомогою гідропоніки в секторі Альтос Ла Портада – пустельному чилійському районі Антофагаста.

Коментар: Дана ініціатива направлена ​​на оптимізацію водних ресурсів за допомогою кокосового волокна, боротьби з шкідниками і технічного зрошення. Це доповнюється створюваними гідропонними добривами. У цій області у мене більше семи років досвіду“, – розповідає фермер.

Довідково: Атака́ма — пустеля в Південній Америці, охоплює 1000 км смугу землі на тихоокеанському узбережжі Південної Америки, на захід від Анд. Пустеля Атакама, за даними НАСА, Національного географічного товариства, та багатьох інших джерел є найсухішою пустелею у світі через дощовий сутінок з підвітряної боку чилійського прибережного хребта, а також інверсії температури як результат впливу холодної Перуанської течії. Атакама займає 105 000 км² території на півночі Чилі.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Україна успішно закріпилась на ринках фруктів та овочів ЄС

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: