У Нідерландах варять “зимове пиво” з різдвяних ялинок

Нідерландська ботанічна пивоварня Lowlander Beer зварила зимовий IPA з викинутих вічнозелених красунь. Щоб зварити по-справжньому святкове зимове диво, пивовари Lowlander використали 600 кг голок, стали партнерами з ботанічним садом і ресторанами Амстердама, та й просто з усіма бажаючими, які хотіли б вдихнути нове життя в вічно зелений символ Різдва, пише “Агро-Центр”.

Акція виявилася успішною. За останніми даними було зареєстровано понад 1000 дерев, відданих на виробництво пива. У той час як для виготовлення безпосередньо пива пустили тільки голки, пивовари компанії вирішили використовувати всі до останньої гілочки: якась частина пішла на подарункові набори та пляшки, а щось послужило матеріалом для створення благородного напою – Lowlander Botanical Brut (лімітованої серії ігристого пива, звареного з додаванням голок і збродженого шампанськими дріжджами).

Аби врятувати популяцію бджіл вчені розробляють мережу вуликів зі штучним інтелектом

Крім напоїв, пивовари використовували деревину для копчення сирів, риби і навіть ковбасок.

На Черкащині фермери варять французькі та італійські сири

Зимовий IPA, зварений з ялинковими голками і ягодами ялівця, вийшов освіжаючим і пікантним одночасно. Безумовно, не обійшлося і без відмінної гіркуватості. Пиво було представлено в 700 питних закладах і ресторанах, також всі бажаючі могли придбати напій через Amazon.

В Україні значно зменшилася прибутковість виробництва молока

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: