У Парижі побудували ферму безпосередньо у супермаркеті

У одному з французьких супермаркетів Metro знайшли спосіб розв’язання проблеми з доставкою свіжих овочів та зелені. Аби не витрачати час та кошти на логістику доставки, вони збудували вертикальну ферму безпосередньо у магазині, пише “Агро-Центр”.

Сьогодні у супермаркеті вирощують цибулю, базилік, коріандр, м’яту, кріп та петрушку. Збудувала ферму німецька компанія Infarm. Компанія спеціалізується на проектуванні та встановлені подібних ферм супермаркетах, кухнях ресторанів і складських приміщеннях.

Аби врятувати популяцію бджіл вчені розробляють мережу вуликів зі штучним інтелектом

Проте, Парижська ферма поки є найбільшою.

 

“Багато хто, раніше намагався вирішити недоліки та проблеми нинішніх ланцюжків поставок, ми хотіли перепроектувати весь ланцюжок від початку до кінця. Замість того, щоб будувати великомасштабні ферми за межами міста, оптимізуючи певний урожай, а потім розподіляючи насіння, ми вирішили, що було б більш ефективно розподіляти самі ферми безпосередньо там, де люди живуть і харчуються”,

— розповів Ерез Галонска, співзасновник і генеральний директор Infarm, в заяві.

Бути чи не бути: в Україні планують відмовитися від використання антибіотиків у тваринництві

Подібні ферми мають повністю контрольовану екосистему. Спеціальні рецептори адаптують світло, температуру, рН і поживні речовини для забезпечення максимального природної експресії кожної рослини.

Експерти назвали наслідки, які матиме воєнний стан для фермерів

Подібні вертикальна ферма площею 2 кв. метри має продуктивність до 1200 рослин на місяць. Щорічно на 80-метровій фермі можна виростити близько 4 тонн високоякісних трав, листової зелені. З подібним господарством, супермаркети Metro можуть стати повністю самодостатніми, вирощуючи власну зелень.

Міські ферми можуть замінити традиційні фермерські господарства

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: