“У пошуках Немо”: селекціонери вивели новий сорт різнокольорової картоплі

Сорт картоплі, названий на честь мультфільму “У пошуках Немо”, починає завойовувати любов споживачів. Бульби виглядають як справжня риба-клоун. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Доктор Девід Нельсон, селекціонер з англійського графства Лінкольншир сказав, що працювати з новим сортом, який через незвичайні ознаки виглядає як риба-клоун, було “справжньою працею любові”.

Ми створювали сорт, який не тільки буде мати чудовий смак, але й заощадить час на обсмажування. “Немо — це природний сорт, який був створений шляхом ретельного схрещування надзвичайно чудового на смак перуанського сорту швидкого приготування під назвою Inca Bella та популярного сорту з червоною шкіркою під назвою Franceline, який добре росте в кліматі Великобританії“, — розповідає Девід. 

Читайте також: На Закарпатті зацвіли проліски

Наразі картопля Nemo вирощується одним із найбільших постачальників коренеплодів у Великобританії виключно для супермаркетів Tesco. Як пояснюють селекціонери, для вирощування цього сорту потрібно менше води та добрив, ніж для інших сортів, і готується на 25% швидше, заощаджуючи енергію в домі.

На смак вона не тільки дивовижно насичена та масляниста, але й легка та пухнаста всередині, з золотистою хрусткою скоринкою зовні. Але додатковим бонусом є те, що вона запікається приблизно на 10 хвилин швидше, ніж європейські сорти“, – описує новий сорт картоплі вчений. 

Цьогоріч господарство має обмежену кількість картоплі Nemo. Запаси зберігають для різдвяних свят.

За словами представників Tesco, попит на смаження картоплю в цю пору року зростає приблизно на 500% порівняно зі звичайним тижнем покупок.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: