У США чоловік виростив дерево, яке дає 40 різних плодів (відео)

На території Сіракузького університету в Нью-Йорку росте незвичайне дерево. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Впродовж зими воно нічим не відрізняється від інших дерев, а от навесні вкривається пелюстками рожевих, білих і червоних квіток, рясніючи літом чотирма десятками різних видів ягід та фруктів.

Вишні, персики, нектарини, сливи, мигдаль – дерево дарує цілу порцію корисних ласощів, і називається воно – дерево 40 плодів. Створив його та кілька десятків інших художник і професор університету Сем Ван Акен за допомогою технології щеплення.

Сьогодні по всій країні налічується щонайменше 2 десятки таких неймовірних дерев, але перше у своєму роді дерево 40 плодів з’явилося на території кампусу у 2008 році. Через 3 роки його присвятили пам’яті трагедії 11 вересня, символізуючи прийняття та діалог між відмінностями.

Читайте також: Науковці розповіли, яке м’ясо може викликати появу розсіяного склерозу

Ван Акен розповідає, що насправді все розпочалося як мистецький проєкт, у якому він обрав число 40 за його історичне та біблійне значення – суму, яка вказує на нескінченність.

Ван Акен використовує метод, який називається щеплення стружкою. Для цього з материнського дерева він відрізає щепку з брунькою. Потім на гілці нового дерева робить невеликий надріз, щоб поєднати їх разом. І, нарешті, обмотує місце з’єднання спеціальною стрічкою.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: