У Туреччині вивели два нові сорти високоврожайних бананів

Фахівці з досліджень і розробок з Науково-дослідного інституту садівництва АлАТ розробили нові сорти бананів, які мають більш високу продуктивність на одиницю площі. На думку експертів, з сортами врожайність рослин банана на плантаціях збільшиться з 6 тонн на декар до 10 тонн, пише “Агро-Центр”.

Банани вносять істотний внесок в економіку Туреччини, в зв’язку з чим Мінсільгосп підтримав спецпроекти щодо поліпшення цієї культури. Два сорти бананів “Grand Nain” і “Alata Azman” тепер запатентовані.

Кооператив на Одещині перероблятиме шипшину

Директор науково-дослідного інституту садівництва АлАТ доцент Давут Келес пояснив, що співробітники інституту регулярно проводять науково-дослідні пошуки в області овочів, фруктів, декоративних рослин і бджільництва. Мета наукових робіт  сприяти розвитку сільського господарства в країні.

Керівник проекту доктор Мустафа Унлу зазначив, що вчені зосередилися на продуктивності і якості. У рівних умовах і без шкоди для смакових характеристик нові сорти бананів дають 10 тонн на Декар в порівнянні з 6 тоннами звичайних рослин банана.

На Херсонщині польові миші пошкодили врожай

В кінці року саджанці будуть доступні фермерам і продаватися з синім сертифікатом. Синій сертифікат означає, що виробництву цих сортів була надана підтримка Міністерства сільського і лісового господарства Туреччини.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: