У Тузлівських лиманах квітнуть тисячі диких ірисів (ФОТО)

Як завжди весною залишки диких степів в нацпарку покриваються чудовими килимами квітів, серед яких карликові іриси виділяються особливо. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Вони квітнуть на склонах лиману Хаджидер майже тиждень і це ще тільки початок.

Про це написав еколог, співробітник НПП “Тузлівські лимани” Іван Русєв.

“Тут, навіть неможливо знайти дві однакові куртинки. Ось буквально поруч, за два кроки один від одного, зграйка з білими пелюстками, впритул до неї – інша, з квітками густо-чорнильного кольору, трохи віддалік – лимонно-жовті іриси, далі блакитні. Звідки така назва? Є версія, що від давньогрецької богині веселки, яку звали – Ірис. Дуже шанували іриси також наші предки-язичники слов’яни, які вважали, ніби ці квіти з’являються там, куди Перун кинув блискавку”, – додав Русєв.

Враховуючи той факт, що зараз багатьом диким комахам в парку дуже важливо знайти будь-який квітковий пилок, активна поява ірисів дуже допомагає диким комахам почати свій новий життєвий весняний цикл, відвідуючи буквально кожну квітку і збираючи з неї важливий урожай, зазначив еколог.

Читайте також: В Україні підприємці незаконно підняли ціни на продукти: перелік

“Тому, я впевнений, що зараз, як ніколи, сконцентрована величезна енергія неймовірних ірисових рослин, які в бутоні виглядають як ракети, разом з великою армією тварин, які виживають в таких військових умовах, разом всі допомагають українцям в боротьбі з орками по всьому узбережжю Чорного та Азовського морей”, – переконаний еколог.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: