У зеленому чаї виявили протиракові властивості: дослідження

Дослідники встановили, що антиоксидант, який міститься в зеленому чаї, може підвищувати рівень p53 – природного протиракового білка, відомого як “хранитель геному”. Він має здатність відновлювати пошкодження ДНК або знищувати ракові клітини.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Мутації в p53 виявляють більш ніж у 50% випадків раку людини. Але у зеленому чаї є антиоксидант EGCG, який може посилювати протиракову активність цього білка.

Вчені виявили раніше невідому пряму взаємодію між ними, що вказує на новий шлях розробки протиракових ліків.

Коментар:Наша робота допомагає пояснити, як EGCG може посилювати протиракову активність p53, що відриває двері до розробки ліків з EGCG-подібними сполуками“, – йдеться в повідомленні вчених.

Джерело: сайт Nature Communications

Читайте також: Українці почали частіше купувати зелень і мікрозелень

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: