Учені розповіли про унікальну користь аґрусу
Усі фрукти і ягоди, які нам дарує природа, забезпечують правильну роботу нашого організму і впливають на загальне самопочуття.
У минулому аґрус був дуже популярною ягодою на наших теренах, попри те, що росте він практично по всьому світу. Його можна знайти й в Україні, і в США, і в Африці. Він відмінно підходить для приготування страв – поєднується з сиром, м’ясом та рибою. Ну і, звичайно ж, він є дуже корисним.
У чому його користь?
У ягоді є дуже багато корисних мікро- та макроелементів. У ньому можна знайти фосфор, магній, калій, залізо та натрій. Також тут є корисні дубильні речовини, органічні кислоти, пектин. І, звичайно, вітамін А, вітамін PP і B. За вмістом вітаміну C поступається лише смородині.
Аґрус має послаблювальну, сечогінну та жовчогінну властивості, що дозволяє очистити організм від зайвих токсинів і допомагає скинути вагу.
Його рекомендують поєднувати з медом і вживати, особливо, в тому випадку, коли є скарги на недокрів’я, гіпертонію та ожиріння. Актуальний при хворобах зубів і ясен. Знижує холестерин і допомагає покращити метаболізм, надає бадьорість більше, ніж усі кавові напої світу.
Калорійність аґрусу
Він досить дієтичний продукт, а фруктоза та глюкоза в його складі дуже швидко засвоюється, що робить його привабливим для тих, хто худне. Однак, калорій у ньому (як для ягоди) доволі багато. У 100 г аґрусу 40 калорій.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: