Україна через заморозки може втратити 15-25% урожаю

Весняні заморозки призвели до пізнього відновлення вегетації озимих, через це Україна може втратити 15-25% врожаю 2020 року.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Такий прогноз озвучив кандидат сільськогосподарських наук, директор Інституту сільського господарства Степу НААН України Ігор Семеняка.

Коментар:Дуже сильно постраждав ріпак, який був недорозвинений в осінній період або переріс, певною мірою постраждали ячмінь і озимі. Хто посіяв дуже рано ячмінь – завдано певної шкоди, але не смертельно. Окремі сорти озимої пшениці не вітчизняної селекції, які не звикли до наших умов, теж зараз не в кращій формі“, – розповів директор. 

Також він наголосив, що врожай залежатиме від морозостійкості сортів культур і технологій, які використовують аграрії. Більшість сортів, особливо української селекції, витримали такі несприятливі умови. 

Коментар:Тому озима група забезпечить врожайність не нижче від середнього показника. Але ми прогнозуємо, що заморозки навесні призвели до пізньої вегетації, рослини зменшили інтенсивність свого зростання і розвитку, відповідно, недобір врожаю може сягати 15-25%“, – сказав він. 

За оцінками начальника відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяни Адаменко, дощі, що прийшли в Україну на початку травня, поліпшать ситуацію з майбутнім урожаєм практично всіх культур після посушливої весни і практично безсніжної зими.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: В Україні нашестя кліщів та сотні випадків хвороби Лайма: як вберегтися від небезпеки

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: