Україна наростила експорт сільгосппродукції більше ніж на 25%

Найвагомішими складовими експорту залишилися зернові культури.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: За офіційними даними Держмитслужби зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів (товарні групи 1–24 УКТЗЕД) за підсумками 11 місяців поточного року збільшився на 22 % у порівнянні з відповідним періодом 2020 року та досяг приблизно 31,3 млрд дол. США, що становило 24,7 % всього зовнішньоторговельного обігу товарами України.

Експортовано продукції аграрного сектору на суму 24,4 млрд дол. США (або 39,8 % загального експорту товарів з України), що на 22 % більше ніж за 11 місяців 2020 року, пише Інфоіндустрія.

Найвагомішими складовими експорту продовольчих товарів і с/г продукції у січні-листопаді 2021 року залишились зернові культури, олії, насіння олійних культур і макухи, тверді відходи від вилучення рослинних жирів і олій.

Основними країнами, до яких постачалась українська агропродовольча продукція, були: Китай, питома вага якого становила 15,4 % у структурі експорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів; Індія — 6,5 %; Нідерланди — 6,4 %; Єгипет — 5,9 %; Туреччина — 4,8 %.

Імпорт сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів за вказаний період зріс на 20 % до відповідного періоду 2020 року і становив 6,9 млрд дол. США (або 10,5 % загального імпорту товарів в Україну). Найбільшу частку у структурі імпорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів становили: плоди, горіхи та цедра; риба, ракоподібні та молюски; тютюн і вироби з нього; какао-боби, продукти з нього, шоколад, олії.

У структурі імпорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів найбільшу питому вагу зайняли: Польща — 10,5 %; Німеччина — 6,9 %; Італія — 6,9 %; Туреччина — 6,1 %; Індонезія — 4,3 %.

Зовнішньоторговельне сальдо сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів позитивне та становило 17,5 млрд дол. США.

Раніше ми писали, що в Україні продано майже 185 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: В Іспанії створили неймовірний соус з авокадо

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: