Україна посіла 2 місце у світі з вирощування черешні

Голова Української асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка повідомляє, що Україна виробляє понад 133 тис тонн ягід. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар:Якщо точніше, то фермери, у яких є обладнання, необхідна техніка, які системно працюють і створюють робочі місця, а також є потенційними експортерами, виробляють приблизно 24 тис тонн“, — повідомляє Крошка.

Загальна площа під ягодами становить 23 тис га. З них одна третина (7,5 тис га) припадає на професійний сегмент.

Коментар: Це досить багато. Не кожна країна в світі може собі стільки землі відвести під вирощування одних ягід“, — уточнює Крошка.

При цьому він звертає увагу, що понад 90% земельного банку під ягідними культурами — це відкритий ґрунт. Тобто насадження максимально піддаються впливу навколишнього середовища, шкідників, погодних умов.

Переважно в Україні вирощують полуницю, суницю, малину, ожину, смородину, лохину. Також сьогодні виділяється черешня, вишня і виноград.

Коментар: Більш того, якщо звернутися до офіційної статистики, то за обсягом виробництва черешні Україна є другою державою в світі. Але за технологіями захисту черешні, наприклад, від комах, ми далеко в хвості. У промисловому виробництві вони не застосовуються, тільки на експериментальних ділянках“, — розповідає голова Української асоціації аграрного експорту.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Фермерка з Черкащини вирощує овочі-гіганти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: