Україна зібрала 80% врожаю зернових

Зернових і зернобобових культур намолочено 47,4 млн тонн з площі близько 12,3 млн га.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Українські аграрії станом на 19 жовтня зібрали 62,2 млн тонн основних культур з площі 19,9 млн га. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що зернових і зернобобових культур намолочено 47,4 млн тонн з площі близько 12,3 млн га (80% до прогнозу).

Згідно з повідомленням на сайті Мінекономіки, в розрізі культур зібрано:

  • кукурудзи – 11,1 млн тонн з площі 2,4 млн га (44%),
  • соняшнику – 10,9 млн тонн з 5,5 млн га (87%),
  • сої – близько 2 млн тонн з 966 тис. га (72%),
  • проса – 234,7 тис. тонн з 146 тис. га (97%),
  • гречки – 93,3 тис. тонн з 73,9 тис. га (94%).

Крім того, цукрових буряків викопано 2,4 млн тонн з площі 56,6 тис. га (26%).

Як повідомлялося, Мінекономіки України прогнозує урожай зернових у 2020 році на рівні 68 млн тонн.

З ранніх зернових було намолочено:

  • пшениці – 25,1 млн тонн з площі 6,6 млн га,
  • ячменю – 7,8 млн тонн з 2,4 млн га,
  • гороху – 516,2 тис. тонн з 238 тис. га,
  • ріпаку – 2,56 млн га з 1,1 млн га.

Зокрема, більшість областей вже зібрали такі культури як: просо — завершують збирання у п’яти областях та гречка — завершують збирання у шести областях.

Щодо проведення осінньої посівної кампанії, станом на 19 жовтня українські сільгоспвиробники посіяли основних озимих культур на площі 6,2 млн га (76% до прогнозу). Зокрема, за тиждень посіяно понад 1,1 млн га площі.

У розрізі культур засіяно:

  • пшениці — 4,6 млн га (76% до прогнозу);
  • ячменю — 628,3 тис. га (66% до прогнозу);
  • жита — 104,3 тис. га (78% до прогнозу);
  • ріпаку — 829,8 тис. га (82% до прогнозу).

Додається, що серед лідерів за темпами сівби за минулий тиждень — Одеська (350,6 тис. га), Запорізька (127 тис. га), Миколаївська (126,7 тис. га). Крім того, у Полтавській області завершено сівбу озимих культур. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: В Україні вирощують рідкісні дерева

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: